آشنایی با انواع شیرین کننده‏ ها در صنایع غذایی (۱) | سبزیجات

شیرین ‏‏کننده‏ های طبیعی

شیرین کننده‏های طبیعی از سالم ‏ترین منابع قندی هستن که گذشته مصرف طولانی دارن.

با تولد صنعت قند و تولید شکلای جور واجور تصفیه شده شیرین کننده ‏ها مصرف این مواد زیاد شد ولی گسترش مریضی ‏های قلبی و عروقی، چاقی، دیابت و بقیه مشکلات متابولیکی که به دلیل ایجاد تغییرات فرار ناپذیر در روش زندگی آدم‏ ها بروز یافته‏ ان، موجب شد تا بشر به جایگزینی مواد شیرین‏ کننده مصنوعی روی بیاره. این مواد انرژی زیادی تولید نمی‏ کنن و بعضی از اونا بدون اون که وارد روند سوخت و ساز بدن شن دفع می ‏گردند. تولید این مواد امکان جفت و جور نوشابه‏ ها، شکلات‏ ها و مرباهای رژیمی رو واسه مصرف بیماران دیابتی و افراد چاق جفت و جور کرده ولی در بحث مصرف این مواد، مسئله خطرات احتمالی اونا در سلامتی آدم هم مهم بوده. این مواد باید پس از تایید و تصویب کاربرد در مواد غذایی به عنوان افزودنی در صنایع غذایی استفاده شن.

شکلای جور واجور شیرین کننده های طبیعی

آماساک

یه شیرین ‏کننده طبیعی ژاپنیه که از تخمیر برنج قهوه ‏ای شیرین به دست می‏ آید. این نوشیدنی زود هضم واسه تغذیه ورزشکاران استفاده شده و در پخت و پز و نانوایی هم کاربرد داره.

مالت جو

شیرین ‏کننده‏ ای سنگین و تیره رنگه که از جو به دست می ‏آید. طعم مالتی داشته و به صورت پودر یا مایع عرضه می ‏شه.

این ماده به عنوان تنظیم ‏کننده وضعیت روده استفاده شده و دیرهضم می‏ باشه.

شربت برنج قهوه ‏ای

شیرین‏ کننده ‏ای سنگین با طعمی ملایمه که از برنج قهوه ‏ای جفت و جور می‏ شه.

قند خرما

شیرین کننده ‏ای پودری شکله که از دانه‏ های خشک خرما جفت و جور و عرضه می‏ شه.

فروکتوز

تحت نام لوولوزو قند میوه هم شناخته می ‏شه. میوه‏ ها معمولا بین ۱ تا ۷ درصد فروکتوز دارن. این قند ۴۰ درصد وزن خشک عسل رو هم تشکیل می‏ دهد.

شیرینی این ماده پس از حل  شدن در آب به سرعت کاهش می ‏یابد.

 وجود مقادیر زیاد فروکتوز تو یه محصول موجب ایجاد طعم و مزه تند و سوزاننده می‏ شه. این قند بدون نیاز به انسولین متابولیزه شده و شیرین ‏ترین قند ساده به حساب می‏ آید.

عادی ‏ترین

منبع : tebyan.net

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *