

۱) آسیب جمجمه
آسیبای مغزی، دلیل اصلی صدمات منتهی به مرگ در حرکات ورزشی جورواجور از جمله اسکیت سواریه. ضربه مغزی ممکنه حتی با ضربه ای کوتاه به سر ایجاد شه و به بیهوشی یا از دست دادن تعادل، بروز مشکل در هماهنگی حرکات، قوه درک، شنوایی، حافظه و بینایی منجر شه. اگه از کلاه محافظ استفاده نشه، این آسیب در اسکیت سواران مشاهده می شه.
۲) آسیب ران، ساق و پا
استخون بازو و پا در ورزش اسکیت سواری بیشتر از همه در برابر شکستگی قرار دارن. استخوانهای پا از ران تا کف اون بسیار مستعد شکستگی در اثر فشار هستن و وقتی رخ میدن که ماهیچه ها دچار پیچیدگی شده یا از انقباض زیادتر از اندازه موجب خم شدن و شکستن استخون می شن.
۳) آسیب تنه دست
یه سوم تموم صدمات ورزشی رو در اصطلاح رگ به رگ شدن می گن. این آسیب درواقع پیچیدن یا پارگی یه تیکه از رباطه. رباط رشته محکمی است که پیوند دهنده استخوانا به همدیگه بوده و مفاصل رو محکم در جای خود نگه می داره.
۴) آسیب مچ دست
ضرب دیدگی یا پیچ خوردگی از شکلای جور واجور دیگه سواریه. این حالت پیچیدگی و کشش ماهیچه یا تاندونه که بعضی وقتا به پارگی اونا میرسه. تاندونا بافتای محکمی هستن که پیوند دهنده ماهیچه ها به استخوانا هستن.
۵)آسیب مچ پا
ضرب دیدگی یا پیچ خوردگی از شکلای جور واجور دیگه سواریه. این حالت پیچیدگی و کشش ماهیچه یا تاندونه که بعضی وقتا به پارگی اونا میرسه. تاندونا بافتای محکمی هستن که پیوند دهنده ماهیچه ها به استخوانا هستن.
روشای درمان مصدومان اسکیت سواری
درمان صدمات کوتاه بافت نرم معمولا شامل محکم بستن محل آسیب دیده با نوار کشی، کمپرس یخ و استراحته. داروهای ضد التهاب خوراکی یا تزریقی واسه تورم کیسه های مفصلی تجویز می شن.
واسه تاندونای آسیب دیده داروهای ضد التهاب همراه با ورزش مخصوص تجویز می شه. اگه تاندونی دچار پارگی شده باشه، واسه درمان اون به عمل جراحی نیازه. جراحیای ارتوپدی واسه پیچیدگیا یا ضرب دیدگیای جدی پیشنهاد می شن. درمان این صدمات شامل برطرف کردن درد و التهاب و برگردوندن ورزشکار به حالت و تواناییای اولیه اونه.
معمولا به ورزشکارن آسیب دیده پیشنهاد می شه که تا بهبود کامل، فعالیتای خود رو محدود کنن. دکتر اونا شاید تمرینای خاصی رو واسه ورزشکاری که دچار آسیبای زیاد شده تجویز کنه اما صدمات جدی، ورزشکار رو واسه یه مدت از انجام عملیات ورزشی محروم می کنه.
روشای پیشگیری
کودکانی که میخوان در ورزش اسکیت سواری شرکت کنن باید اول از طرف متخصص معاینه شن و درباره نوع ورزشی که میخوان بکنن باپزشک خود مشورت کنن. دکتر باید:
-هرگونه آسیب قبلی رو با دقت معاینه کرده و اهمیت اون رابسنجد.
-در صورت ضرورت واسه جلوگیری از رشد بد عضلات و استخوانای کودک تمرینای اضافه تجویز کنه.
-به سیستم استخون بندی و دستگاه گردش خون کودک توجه کنه و توانایی بدنی اونو تایید یا ردکند.
همونجوریکه می بینین اگه دکتر بدونه که ورزش مورد نظر شماچیست می تونه بگه که کدوم بخش بدن بیشتر در برابر فشار هستش و اینطوری، می تونه واسه جلوگیری از آسیبای احتمالی پیشنهادایی بکنه.
۶ برنامه دیگه واسه جلوگیری از آسیبای به وجود اومده به وسیله اسکیت سواری عبارتند از:
۱) حفظ فرم درست بدن
۲) اطلاع و اطاعت از قوانینی که موجب تنظیم حرکات می شه.
۳) استراحت موقع خستگی، مریضی یا درد
۴) استفاده نکردن از نیرو بخشای مصنوعی.
این مواد ممکنه توانایی شمارو درلحظه زیاد کنن امادر دراز مدت با خطر مرگ همراه هستن.
۵)مراقبت و استفاده درست از لوازم ورزشی
۶) پوشیدن لباسای مناسب و به کار بردن لوازم محافظ (مانند زانوبند و کلاه ایمنی)
جمع آوری : فراناز
.
منبع : faranaz.com