

آسیبای غذا خوردن مقابل تلویزیون و رایانه
هیچکی در طول روز اون قدر گرفتار نیس که نتونه نیم ساعت واسه ناهار خوردن زمان صرف کنه. متأسفانه غذا خوردن در بین تماشای تلویزیون باعث می شه ما بیشتر از نیاز واقعی مون غذا بخوریم. در این مطلب بیشتر در مورد آسیبای این کار صحبت می کنیم. لطفاً با ما همراه باشین.
اثرات منفی غذا خوردن در مقابل تلویزیون واسه بچه ها
بچه ها بیشتر در برابر این عادت نادرست خانوادگی قرار می گیرن. یافته های یه تحقیق جدید که در آمریکا انجام شده نشون میده که غذا خوردن در مقابل تلویزیون می تونه باعث چاقی شه. در واقع بچهایی که در مقابل تلویزیون غذا می خورن بیشتر در برابر دریافت چربی، قند و دریافت کالری اضافه هستن. علاوه بر این، تماشای تلویزیون به اندازه ای حواس بچه ها رو پرت می کنه که اونا متوجه سیری خود و دست کشیدن از غذا نمی شن. این کار هم مطمئنا به زیاد شدن وزن و کسب عادتای نادرست غذایی منجر می شه.
کودکان به صورت میانگین روزانه دو ساعت به تماشای تلویزیون صرف می کنن. در طول این مدت هم از زمان استفاده کرده و صبحونه، ناهار یا شام می خورن. البته زمان تماشای تلویزیون واسه اونا بهترین زمان واسه خوردن سیب زمینی سرخ کرده، بیسکوییت، آبنبات، نوشابه و هله هوله های دیگه س. متأسفانه این مسئله هم علاوه بر اضافه وزن زمینه رو واسه دچار شدن به بیماریایی مانند کلسترول بالا و دیابت جفت و جور می کنه. یافته های پژوهشی که در دانشگاه پنسیلوانیا انجام شده نشون میده مشکل اصلی تلویزیونه. در واقع وقتی که کودک یا هر فرد دیگه در هر سن و سالی مقابل تلویزیون غذا می خوره متوجه کیفیت و طعم غذا نمیشه.
اگه کودکتون یا خودتون عادت دارین بین تماشای تلویزیون غذا و هله هوله بخورین به جای اونا میوه و سبزیجاتی مانند سیب، هویج، کرفس، پاپ کورن خونگی بدون کره و قند، آب میوه های طبیعی و چیزای دیگه ای به جز اینا استفاده کنین. به جای اینکه ساعتا خودتون رو مشغول تماشای تلویزیون بکنین از اون زمان استفاده کرده و ورزش کنین. با فرزندانتان بیرون برید و در هوای آزاد ورزش کنین.
اثرات جنبی غذا خوردن در مقابل تلویزیون
خیلی از افراد عادت دارن که یه برنامه یا سریال تلویزیونی رو چندین بار تماشا کنن. اونم در بین خوردن هله هوله یا نوشیدنیای ناسالم و چیزای دیگه ای به جز اینا. این کار اصلا پیشنهاد نمی شه. همونجوریکه گفته شد افراد بزرگسال هم مثل کودکان در برابر آسیبای غذا خوردن در بین تماشای تلویزیون قرار دارن. این کار باعث می شه که فرد بدون توجه به احساس سیری به غذا خوردن ادامه بده و مغز ایشون فرصت ارسال سیگنالای سیری به معده رو نداشته باشه.
در بیشتر موارد مردم علاقه دارن که بین تماشای تلویزیون میان وعده و هله هوله بخورند که معمولاً پر از اندازه زیادی چربی و قند هستن. مسئله دیگه اینه که ما بدون توجه و به روشی مکانیکی این مواد غذایی رو به دهن می بریم بدون این که متوجه باشیم چه می خوریم. این کار علاوه بر اضافه وزن باعث ایجاد مشکلات گوارشی مانند معده درد هم می شه. علاوه بر این وقتی که بدون توجه و آگاهی غذا می خوریم بدن عادت می کنه بیشتر از قبل نیاز به خوردن پیدا کنه که این کار واسه سلامتی مضره. کارشناسان بر این باور هستن آدمایی که عادت دارن در مقابل تلویزیون غذا بخورند در مقایسه با آدمایی که سر سفره یا میز، غذاشون رو می خورن، بیشتر میل به پرخوری دارن. این کار هم اینکه نبود جنب و جوش کافی فرد و ورزش نکردن سلامتی فرد رو با خطرات جدی مواجه می کنه.
پیشنهاد می کنیم از همین امروز این عادت بد رو کنار بذارین و از روی مبل بلند شید. تلویزیون رو خاموش کنین و حواستون به بشقابتان باشه.
پیشنهاد می کنیم ساعاتی رو که به تماشای تلویزیون صرف می کنین محدود کنین.
داخل آشپزخانه غذا بخورین و حواستون باشه هم سفره تون تلویزیون نباشه.
یادتون باشه که همیشه غذا خوردن در جمع خونواده لذت بخش تره. مطمئنا صحبت کردن با اعضای خونواده در بین غذا خوردن به مراتب بهتر از تماشای تلویزیون و غذا خوردنه.
خطرات غذا خوردن در مقابل رایانه
شایدً شمام آدمایی رو دیدین که بشقاب غذا رو روی میز کار قرار داده و یا ساندویچ به دست، مقابل رایانه مشغول خوردن و کار کردن هستن. متأسفانه غذا خوردن در بین کار کردن با رایانه هم به اندازه غذا خوردن در بین تماشای تلویزیون واسه سلامتی مضره. کار کردن زیاد با رایانه علاوه بر این که مشکلات مانند کم تحرکی، مشکلات بینایی، وضعیت ناصحیح بدن و چیزای دیگه ای به جز اینا داره فرد رو به سمت تغذیه ناجور هدایت می کنه. یافته های پژوهشا نشون دادن که غذا خوردن در مقابل رایانه می تونه باعث بروز آلرژیا و یا بیماریا شه و احتمال دچار شدن به چاقی بیشتر از اندازه و مشکلات دیگه مربوط به اون مانند کلسترول بالا رو زیاد می کنه.
غذا خوردن هنگام کار کردن
معمولاً آدمایی که بین کار با رایانه غذا می خورن فست فودخورهای قهاری هستن و در بین تایپ یا خوندن ایمیل هاشون ساندویچ یا پیتزایشان رو هم می خورن. حتی واسه لحظاتی غذاشون رو روی میز کارشون هم می ذارن و دوباره شروع می کنن. غافل از اینکه میز کار و صفحه کلید رایانه چهار صد برابر باکتری بیشتری از توالت داره. البته مشکل به همین جا هم ختم نمی شه. میدون الکترومغناطیسی که از راه رایانه ایجاد می شه باعث تخریب ساختار مولکولی مواد غذایی و آب شده و اینطوری هم به سلامتی آسیب می زنه.
در واقع با این کار نه فقط ناهارتان ارزش غذایی خود رو از دست میده بلکه همین غذا می تونه باعث بروز مشکلات و تغییراتی در بدن شه که از بدترینشان میشه به پارکینسون و فراموشی اشاره کرد. البته شکی نیس که ما در مورد بیماریایی صحبت می کنیم که در دراز مدت بروز می کنن. پس اگه الان مشکلی احساس نمی کنین خود رو در حاشیه امن تصور نکنین. مثل این عادتا در دراز مدت اثرات خود رو میدن.
رایانه و تلویزیون فرقی نمی کنن
غذا خوردن در بین کار کردن با رایانه تموم اثرات غذا خوردن در بین تماشای تلویزیون رو هم داره. اضافه وزن مهم ترین و شایع ترین نتیجه این کاره. علاوه بر این شما بین کار کردن متوجه اندازه غذای مصرفی نیستین. در آخر اینکه غذا خوردن در فضای آلوده کاری می تونه باعث بروز آنفلوانزا، دردهای عمومی و آلرژیا شه.
چیکار کنین؟
کافیه در طول روز یه زمان مشخصی رو واسه خوردن ناهار اختصاص بدین. شبا هم در بین خوردن شام تلویزیون رو واسه دقایقی خاموش کنین. اگه کارتون زیاده زمان ناهار رو کوتاه کنین اما هیچ وقت در بین کار کردن با رایانه ناهار نخورین. با رعایت همین پیشنهادای ساده بدنتون ممنون شما هستش.
جمع آوری: آکا ایران
منبع :