آشتی با طبیعت؛ خواص معجزه آسای اسطوخودوس | تغذیه سالم

در گذشته های دور داروی شیمیایی نبود و اثری از دکترای امروزی هم نبود. در اون زمان مردم واسه مداوای بیماریشان به حکیم مراجعه می کردن. چیزی که در این سری مقالات می خونین، خواص گیاهان دارویی و روش درست کردن غذاها و دسرهای جورواجور با به کار گیری اوناس.

آشتی با طبیعت؛ خواص معجزه آسای اسطوخودوس

در گذشته های دور، داروی شیمیایی نبود و اثری از دکترای امروزی هم نبود. در اون زمان مردم واسه مداوای بیماریشان به حکیم مراجعه می کردن. داروهایی که حکیم تجویز می کرد بیشتر داروایی بودن که از دل طبیعت بیرون می اومدن. بقراط، بزرگ ترین حکیم یونانی میگه: «بگذار غذایت داروی تو و دارویت غذای تو باشه». این گفته نشون دهنده اهمیت غذا در حفظ سلامتی است.

مشخصات گیاه

اسطوخودوس گیاهی چند ساله س و ارتفاع اون به نیم متر می رسه. برگای این گیاه، دوطرفه، باریک، دراز و سبز رنگ هستن و این برگا با کرکای سفید پنبه ای پوشیده شدن. گلای اسطوخودوس، بنفش و به صورت سنبله هستن.

این گیاه در بیشتر نقاط دنیا رشد می کنه. اسطوخودوس بوی بسیاری مطبوع و طعم تلخی داره و به خاطر عطر خوشش، در صنعت عطرسازی کاربرد داره.

در هر صد گرم اسطوخودوس، چهل درصد اسید لینالیل هست. هم اینکه دارای اسید بوتیریک، اسید پروپیونیک، اسید والریک و ژرامبوله.

خواص اسطوخودوس

از نظر طب قدیم ایران، این گیاه طبعی گرم و خشک داره.

۱. اسطوخودوس گرفتگی عضلانی رو باز می کنه.

۲. این گیاه مقوی معده است.

۳. اسطوخودوس، ادرارآوره.

۴. این گیاه موجب تعریق می شه و تب رو پایین می آورد.

۵. اعمال کبد رو بهتر کنه و بیماریهای کبدی رو برطرف می کنه.

۶. ضد تشنجه.

۷. واسه تقویت عمومی بدن خیلی خوبه.

۸. بیماریای سینه و سرفه رو برطرف می کنه.

روغن اسطوخودوس بسیار معطره و  از اون واسه رایحه درمانی و ماساژ درمانی استفاده می شه. یه قطره از روغن اسطوخودوس رو با یه قاشق روغن بادام و روغن زیتون مخلوط کنین و از اون واسه ماساژ استفاده کنین. می تونین یه قطره از این روغن رو روی یه حبه قند و یا یه قاشق عسل ریخته و بخورین.

این گیاه واسه بیشتر افراد بی ضرره. اما آدمایی که مزاج صفراوی دارن نباید اونو مصرف کنن چون باعث پریشونی این افراد می شه.

دمنوش اسطوخودوس

از اسطوخودوس، در غذا استفاده نمی شه. اما با این گیاه می تونین دمنوش آروم بخش درست کنین و تموم استرس روزانه و فشارهای عصبیتون رو درمان کنین. یادتون باشه که مصرفی افراطی و غیر اصولی هر خوراکی می تونه مضر باشه.

روش درست کردن:

پنج گرم از سرشاخه گل دار و یا گل این گیاه رو تو یه لیتر آب ریخته و به مدت ده دقیقه دم کنین. این دمنوش رو می تونین سه الی چهار فنجون در روز استفاده کنین و از آرامش بعد از نوشیدن اون لذت ببرین.

می تونین «آشتی با طبیعت؛ خواص معجزه آسای آفتابگردان» رو هم بخونین.

جمع آوری و ترجمه: زهرا محمدی

مجموعه گیاهان دارویی، سید محمد حسین لاجوردی و حامد همراه

Umm.edu،organicfacts  

    مقالات در رابطه

  • آشتی با طبیعت؛ خواص معجزه آسای جعفری

  • آشتی با طبیعت؛ خواص معجزه آسای کنگر فرنگی

.

منبع :

جمع آوری به وسیله بخش تغذیه سالم زندگی سالم سایت

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *