آشتی با طبیعت؛ خواص معجزه آسای خاکشیر | تغذیه سالم

در گذشته های دور، داروی شیمیایی نبود و اثری از دکترای امروزی هم نبود. در اون زمان مردم واسه مداوای مریضی شون به حکیم مراجعه می کردن. چیزی که در این سری مقالات می خونین، خواص گیاهان دارویی و روش درست کردن غذاها و دسرهای جورواجور با به کار گیری اوناس.

آشتی با طبیعت؛ خواص معجزه آسای خاکشیر

 داروهایی که حکیم تجویز می کرد بیشتر داروایی بودن که از دل طبیعت بیرون می اومدن. بقراط، بزرگ ترین حکیم یونانی میگه: «بگذار غذایت داروی تو و دارویت غذای تو باشه». این گفته نشون دهنده اهمیت غذا در حفظ سلامتی است.

بنیتا در سری مقالات «آشتی با طبیعت»، به بررسی خواص گیاهان دارویی و غیردارویی می پردازه. در این قسمت، با خواص خاکشیر و هم روش درست کردن یه شربت دلچسب و گوارا که می تونه در ماه مبارک رمضان واسه روزه داران به درد بخور باشه آشنا میشیم. در ادامه با بنیتا همراه باشین.

 

خاکشیر

خاکشیر دارای تعدادی اسید چرب مانند اسید لینوئیک، اسید اینولنیک، اسید اولئیک، اسید پامتیک و اسید استئاریکه.

 

فواید خاکشیر

طبیعت خاکشیر از نظر طب ایرونی گرم و تره. مصرف خاکشیر در روزای گرم تابستون، می تونه به رفع تشنگی و گرمازدگی کمک کنه و در ماه مبارک رمضان، مصرف این گیاه به روزه داران کمک می کنه که کمتر تشنه بشن. خاکشیر خواص بسیاری داره که بعضی از اونا رو به طور خلاصه توضیح می دیم.

 

۱. درمون دهنده زخم و جراحته.

۲. خاکشیر در درمان یبوست موثره اما جوشونده اون واسه رفع اسهال خوبه.

۳. ادرار آوره.

۴. خاکشیر تب بر قویه.

۵. التهاب کلیه، سرخک و مخملک رو درمان می کنه.

۶. از گلا و برگای خاکشیر میشه واسه رفع مریضی به وجود اومده به وسیله کمبود ویتامین C استفاده کرد.

۷. واسه دفع سنگ کلیه میشه خارشتر، خاکشیر و ترنجبین رو با هم مخلوط کرده و صبح ناشتا خورد.

۸. آدمایی که بر اثر خوردن چربی و شیرینی، دچار جوش صورت می شن، می تونن جوشونده شامل یه قاشق ترنجبین رو با دو قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط کنن و هر روز صبح ناشتا به مدت دو هفته اونو بخورن تا جوشا از بین برن.

نکته مهم:

بعضی افراد با خوردن خاکشیر ممکنه دچار سردرد شن. به این افراد پیشنهاد می شه خاکشیر رو با  کتیرا مصرف کنن. 

Recipe

شربت خاکشیر

۲۰ دقیقه
سختی ۱ از ۱۰

مصرف این شربت در ماه مبارک رمضان، واسه روزه داران خیلی خوبه. پیشنهاد می شه این شربت رو موقع افطار بدون یخ استفاده کنین. خوردن این شربت موقع سحر تشنگی و تشنگی رو در طول روز واسه روزه داران کم می کنه. 

مواد لازم

  • آب
  • خاکشیر
  • شکر
  • گلاب
  • یخ (دلخواه)
  • آب لیموی تازه (دلخواه)

راه طبخ

  • اندازه شکر در شربت خاکشیر، دلخواهه و به ذائقه شما وابسته.
    اول خاکشیر رو ریگ شور کنین و مطمئن شید که خوب تمیز شده و خاک و ریگ از اون جدا شده.
  • مواد رو با هم مخلوط کنین و شربت رو تا زمان سرو در یخچال نگهداری کنین.

واسه ریگ شور کردن خاکشیر، اونو در طرف بزرگی بریزین و آب روی اون بریزین و با دست مخلوط رو هم بزنین. بعد آب رو آروم از ظرف خارج کنین و دوباره آب روی اون بریزین و این کار رو تا جایی که خاک و ریگ از خاکشیر جدا شه، انجام بدین.

اگه از خوندن این مطلب لذت بردین می تونین «آشتی با طبیعت؛ خواص معجزه آسای کاهو» رو هم بخونین.

مجموعه گیاهان دارویی، سید محمد حسین لاجوردی و حامد همراه

imedpub، irteb

.

منبع :

جمع آوری به وسیله بخش تغذیه سالم زندگی سالم سایت

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *