آشتی با طبیعت؛ خواص معجزه آسای مرزه | تغذیه سالم

در گذشته های دور، داروی شیمیایی نبود و اثری از دکترای امروزی هم نبود. در اون زمان مردم واسه مداوای بیماریشان به حکیم مراجعه می کردن. چیزی که در این سری مقالات می خونین، خواص گیاهان دارویی و روش درست کردن غذاها و دسرهای جورواجور با به کار گیری اوناس.

در گذشته های دور، داروی شیمیایی نبود و اثری از دکترای امروزی هم نبود. در اون زمان مردم واسه مداوای بیماریشان به حکیم مراجعه می کردن. داروهایی که حکیم تجویز می کرد بیشتر داروایی بودن که از دل طبیعت بیرون می اومدن. بقراط، بزرگ ترین حکیم یونانی میگه: «بگذار غذایت داروی تو و دارویت غذای تو باشه». این گفته نشون دهنده اهمیت غذا در حفظ سلامتی است.

بنیتا در سری مقالات «آشتی با طبیعت»، به بررسی خواص گیاهان دارویی و غیردارویی می پردازه. در این قسمت، با خواص گیاه مرزه و هم روش درست کردن یه دمنوش دلچسب با به کار گیری این گیاه پر خاصیت آشنا میشیم. در ادامه با ما همراه باشین.

مشخصات گیاه

ما ایرانیا، با عطر و طعم دلپذیر سبزی خوردن زندگی می کنیم. مرزه یکی از گیاهان معطر موجود در سبزی خوردنه. این گیاه از تیره نعناعیان، یه ساله و با ساقه های متعدده و در اروپای جنوبی و آسیا به صورت خودرو هست. مرزه در فاصله ماه های تیر تا شهریور در ایران به گل می شینه. کلا، مرزه بومی مدیترانه شرقی و جنوب غربی آسیاست. برگ‎های مرزه نرم و تقریبا بدون دمبرگ و باریک و نوک تیز و پوشیده از کرک و دارای تارهای غده‎ایه.

در هر قاشق غذاخوری مرزه (۴/۴ گرم): ۱۲ کیلو کالری انرژی، ۱ میلی گرم سدیم، ۲ گرم فیبر،۴۶ میلی گرم پتاسیم، ۳ گرم کربوهیدرات، ۰/۳ میلی گرم پروتئین، ۴٪ ویتامین A، ۹٪ کلسیم، ۳٪ ویتامین C و ۹٪ آهن هست. این گیاه در ایران جزو سبزی‎های خوراکیه و به صورت خام، پخته و خشک شده در غذاها مصرف می‎شه.

خواص  مرزه

طبیعت مرزه گرمه و این گیاه در درمان خیلی از بیماریا موثره.

۱. مرزه تقویت کننده معده، آسون کننده عمل هضم، ضد نفخ و مُدر (ادرار آور) است.

۲. گیاه مرزه واسه درمون اسهال بسیار مناسب بوده و یه ضدعفونی کننده ی قویه.

۳. این گیاه رو به عنوان چاشنی و ادویه به همراه لوبیا، سالاد فصل، خیار، ماهی، گوشت، کالباس و سوسیس مصرف می کنن.

۴. از این گیاه، در رایحه درمانی استفاده می شه.

۵. اگه گلو درد دارین، جوشونده مرزه رو غرغره کنین.

دارویی به نام تیمیان Thymian در داروخانهای کشور هست که از گیاهان مرزه، آویشن، رازیانه و اکالیپتوس جفت و جور می شه و دارای اثرات ضد سرفه و خلط آوره.

 

چیجوری دمنوش مرزه درست کنیم؟

واسه درست کردن دمنوش مرزه می تونین ۲ قاشق سوپخوری مرزه رو در نیم لیتر آب جوش بریزین و به مدت ۱۵ دقیقه بذارین دم بکشه؛ بعد صاف کرده همراه با عسل روزانه ۲ تا ۳ فنجون جرعه جرعه بخورین.

 

نکاتی جالبی درباره مرزه

۱. مرزه عطر و طعم تندی داره و میشه از اون واسه معطر کردن روغنا استفاده کرد.

۲. مرزه خشک شده رو میشه به عنوان چاشنی در سالاد و سس سالاد استفاده کرد.

۳. از مرزه تازه می تونین در شکلای جور واجور سالاد استفاده کنین.

۴. موقع طبخ مرغ، می تونین از مرزه واسه نابود کردن بوی بد مرغ استفاده کنین.

۵. مرزه خشک یا تازه، طعم و عطر خوبی به دوغ، دیزی و آبگوشت میده.  

اگه از خوندن این مطلب لذت بردین می تونین «آشتی با طبیعت؛ خواص معجزه آسای گیاه بابا آدم» رو هم بخونین.

فرهنگ فارسی مشخص (نوشته محمد مشخص)

Theepicentre، doityourself، anniesremedy، webmd، home-remedies-for-you

    مقالات در رابطه

  • آشتی با طبیعت؛ خواص معجزه آسای آویشن

  • با خوردن روزی دو عدد موز، چه اتفاقی در بدن شما میفته؟

.

منبع :

جمع آوری به وسیله بخش تغذیه سالم زندگی سالم سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *