آشتی با طبیعت؛ خواص معجزه آسای گردو (ویژه ی افطار) | تغذیه سالم

در گذشته های دور، داروی شیمیایی نبود و اثری از دکترای امروزی هم نبود. در اون زمان مردم واسه مداوای مریضی شون به حکیم مراجعه می کردن. چیزی که در این سری مقالات می خونین، خواص گیاهان دارویی و روش درست کردن غذاها و دسرهای جورواجور با به کار گیری اوناس.

داروهایی که حکیم تجویز می کرد بیشتر داروایی بودن که از دل طبیعت بیرون می اومدن. بقراط، بزرگ ترین حکیم یونانی میگه: «بگذار غذایت داروی تو و دارویت غذای تو باشه». این گفته نشون دهنده اهمیت غذا در حفظ سلامتی است.

بنیتا در سری مقالات «آشتی با طبیعت»، به بررسی خواص گیاهان دارویی و غیردارویی می پردازه. در این قسمت، با خواص خرما و هم روش درست کردن یه معجون دلچسب و گوارا که می تونه در ماه مبارک رمضان واسه روزه داران به درد بخور باشه آشنا میشیم. در ادامه با بنیتا همراه باشین.

 

هر گردی گرو نیس!

در شبای ماه مبارک رمضان، گردو همراه همیشگی پنیر و خرما بر سر سفره افطاره. گردو فواید زیادی داره که دونستن اون خالی از لطف نیس.

گردو درختی دلپذیر و سایه افکن است که هم استفاده دارویی داره و هم استفاده زینتی. این درخت در مناطقی با آب و هوای معتدل رشد می کنه. گلای نر و ماده گردو روی یه پایه قرار دارن. میوه درخت گردو از قشری گوشتی و سبز رنگ، پوستی سخت و مغز که قسمت خوراکی گردوه، تشکیل شده. مغز گردو در بین پرده ای نازک قرار داره. درخت گردو در سن ۲۵ سالگی میوه میده و بیشترین اندازه باردهی رو در سنین ۵۰ سالگی داره. درخت گردو کامل استفاده میشن!

چوب این درخت، واسه صنایع تولیدی استفاده می شه، برگای درخت و قشای روی میوه اون مورد استفاده طبی و صنعتی قرار می گیرن و مغز میوه اونم بسیار پرخاصیته.

در گذشته واسه رنگ کردن کاموا و موی سر از قشای سبز روی گردو استفاده می شد. رنگ موهای طبیعی که با پوست گردو، انار و گیاهانی مانند سدر و حنا درست می شن، علاوه بر زیبایی و موندگاری موها رو تقویت می کنن و موجب رشد بهتر مو می شن.

در هر صد گرم مغز گردوی خام و خشک ۳/۵ گرم آب، ۱۴/۸ گرم پروتئین، ۶۵ گرم چربی، ۱۳ گرم مواد نشاسته ای، ۱۰۰ میلی گرم کلسیم، ۳۸۰ میلی گرم فسفر، ۳ میلی گرم آهن، ۲ میلی گرم سدیم، ۵۰ میلی گرم پتاسیم، ۳۰ واحد ویتامین آ، ۰/۳۵ میلی گرم ویتامین ب ۱، ۰/۱۲ میلی گرم ویتامین ب ۲، ۱ میلی گرم ویتامین ب ۳ و ۲ میلی گرم ویتامین ث است. مغز گردو دارای اندازه  ناچیزی آرسنیک هم هست.

 

گردو چه فایده هایی داره؟

از نظر طب قدیم ایرونی، طبیعت گردو گرم و خشکه. روغن گردو از گذشته تا کنون واسه طبخ و پز استفاده می شده. رنگ این روغن زرد روشنه و دارای طعم مطبوع و بویی ملایمه. بعضی از خواص گردو عبارتند از:

۱. گردو خون ساز و تصفیه کننده خون و درمان کننده بیماریای ریویه.

۲. مربای گردو ملین بوده و واسه آپاندیس خوبه.

۳. خوردن گردو از  تشکیل سنگ کیسه صفرا و کلیه مانع می شه.

۴. اگه گردو رو با موز و انجیر استفاده کنین، مقوی مغز و حواس هستش.

۵. دم کرده برگ درخت گردو واسه درمان ورم مفاصل، سل، سردرد و بیماریای پوستی خوبه.

۶. بانوان بارداری که نگران استرچ مارکای روی شکمشون هستن، اگه در طول دوران بارداری روزی یه عدد گردو بخورند پوست شکمشون شفاف می مونه و زیبایی خودشو حفظ می کنه.

نکته مهم:

آدمایی که طبع گرم دارن، بعد از خوردن گردو دهن خود رو بشورن و یا انار ترش و کمی سکنجبین یا سرکه بخورن تا گرمای گردو متعادل شه.

 

Recipe

ترافل خرما و گردو

۲۰ دقیقه
سختی ۱ از ۱۰

از این ترافلای خوشمزه می تونین واسه افطار استفاده کنین و کمی تنوع بسازین! این نوع ترافل، واسه سفره نذری و مراسما هم دلپذیر و شکیله. 

مواد لازم

  • خرما (۲۰۰ گرم)
  • گردو (۳۰ گرم)
  • بیسکوئیت پتی بور (پنج عدد)
  • پودر نارگیل (به مقدار لازم)
  • گردو (واسه روی ترافلا)
  • دارچین (به اندازه دلخواه)

راه طبخ

  • خرماها رو واسه یه یا دو دقیقه در آب جوش بریزین و بعد آبکش کنین و پوست و هسته خرماها رو جدا کنین.
  • گردوها و بیسکوئیتا رو در غذاساز بریزین و پودر کنین و در ظرف دیگری بریزین.
  • خرما رو در غذاساز بریزین و اونو پوره کنین. بعد به مخلوط بیسکوئیت و گردو اضافه کنین.
  • مخلوط رو حسابی با چنگال ورز بدین تا یکدست شه و بعد دارچین رو اضافه کنین.
  • دستتون رو با روغن مایع چرب کنین و مقداری از مواد رو در دستتون گلوله کنین و داخل پودر نارگیل بغلتانید. (می تونین به جای پودر نارگیل از شکلای جور واجور مغزا، شکلاتا، کنجد و مواد تزئینی دیگه هم استفاده کنین.)
  • گلولها رو در کپسول شیرینی بذارین و در یخچال بذارین. نوش جون!

 

اگه از خوندن این مطلب لذت بردین می تونین «آشتی با طبیعت؛ خواص معجزه آسای خرما» رو هم بخونین.

۱. مجموعه گیاهان دارویی، سید محمد حسین لاجوردی و حامد همراه

۲. مجله خونواده خوب، شماره ۱۵

۳. mercola

۴. whfoods

۵. organicfacts

.

منبع :

جمع آوری به وسیله بخش تغذیه سالم زندگی سالم سایت

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *