آشنایـی با انـواع چـای های گیـاهی و خـواص آنها | طب ایرانی

 آشنایـی با انـواع چـایای گیـاهی و خـواص اونا

دلایل زیادی هست که ما از یه فنجون چای داغ لذت ببریم. ما عطر گونه های جور واجور چای رو دوست داریم، در دست گرفتن یه لیوان چای داغ تو یه صبح سرد زمستونی و گرم شدن دستا دلنشینه و مزه مزه کردن چای در مقابل شومینه یه راه عالی واسه رسیدن به آرامشه و مهمتر اینکه پس از گذروندن یه روز پر نگرانی بهترین معجون واسه رفع خستگی و تجدید قوای جسمیه …
 در بین چایا خصوصا واسه ما ایرانیا بطورکلی میشه گفت نوشیدن چای معمولی طرفداران زیادی داره. اما به جز چای معمولی چایای گیاهی دیگری هم هستن که جنبه دارویی دارن و خواص اونا درمان بیماریای زیادی رو موجب می شن.
* چای گل گاوزبان و سنبل طیب (طبیعت گرم و تر)

 

  خواص: آروم بخش اعصاب، خواب آور، ضد سردردهای عصبی، ضد سودا و صفرا، ضد قولنج و اسپاسم، ضد تشنج و صرع، تقویت کننده قوای جنسی
 طرز خالیّه: ۴ قاشق چایخوری گل گاوزبان یا ۱ قاشق سنبل طیب هم اینکه ۱ عدد لیموعمانی
* چای بادرنجبویه (طبیعت بسیارگرم)
خواص: در بعضی مزاجا بالا برنده فشارخون، مقوی قلب و اعصاب خون ساز، تقویت کننده سلول هـای مغزی، خـواب آور، آروم بخش، نشاط آور، ضد بوی بددهان (گیاه مورد علاقه حضرت علی (ع))
روش درست کردن: یه قاشق غذاخوری + ۲ لیوان آب جوش + نبات
 تذکر: آدمایی که دچار فشار خون هستن با احتیاط مصرف کنن.
چای دارچین (طبیعت گرم و خشک)
 خواص: محّرک اعصاب، ضد وسواس و جنون، مؤثر در درمان ناراحتیای گوارشی، دیابت، دردهای استخوانی و سردی بدن، مفرّح و تقویت امور جنسی، تقویت کبد و معده
 طرزتهیّه: چند قلم دارچین + ۲ لیوان آب چوش + نبات
چای زنجبیل (طبیعت گرم و خشک)
 خواص: بالا برنده فشارخون، ضدضعف اعصاب، تقویت حافظه، ضد درد مفاصل، تقویت کننده قوای جنسی، مقوی معده، خون ساز، ضد سم غذایی
 طرزتهیّه: یه قاشق چایخوری کوبیده زنجبیل + ۲ لیوان آب جوش + نبات

 

  چای اسطو خودوس (طبیعت گرم و خشک)

خواص: آروم بخش اعصاب، تقویت کننده سلولای مغزی، ضدمیگـرن ضدزکام و آسم و برونشیت، ضد اگزما، مؤثر در درمان روماتسیم
طرز خالیّه: یه قاشق غذاخوری + ۲ لیوان آب جوش + نبات
چای آویش (طبیعت معتدل)
خواص: بالا برنده فشارخون، تقویت اعصاب، رفع کولیتهای طولانی، مدر ( ادرارآور)، ضد انگل و رطوبت بدن، ضد صفرا، مؤثر در درمان زکام ، سرفه و آسم، اشتهـارآور، کم کننده غلظت خون، مقوی جهاز هاضمه ( گوارش )، تقویت بینایی
 طرز خالیّه: یه قاشق غذاخوری + ۲ لیوان آب جوش + نبات
چای نعنا یا پونه (طبیعت گرم)
خواص: ضداسهال و استفراغ، ضد نفخ، مقوی معده، خوش بوکننده دهن، رفع خستگی، مؤثردردرمان بیماریای ریوی از جمله تنگی تنفس آسم، سرفه، مقوی قلب ، مؤثردر درمان سرماخوردگی
طرز خالیّه: یه قاشق غذاخوری + ۲ لیوان آب جوش + نبات
  چای اکلیل کوهی (طبیعت گرم و معتدل)
 خواص: گیاه معجزه گر، مقوی اعصاب، مدر (ادرارآور)، ضد عفونت کلیه، ضد صفرا، ضددلهره و اضطراب، ضد زکام و سرما خوردگی، آسم، مشکی سرفه تقویت کننده بدن، مقوی معده، ضد دردهای روماتیسمی، استخون و کمر، مؤثر در دفع سنگه های کلیه و کیسه صفرا
  طرز خالیّه: ۲ قاشق غذاخوری + ۲ لیوان آب جوش + نبات

  

 چای مرزنجوش (طبیعت گرم)
خواص: آروم بخش، بهترین داروی میگرن کهنه و سردردهای، ضد نفخ، ضد سرماخوردگی، ضد اسهال، خلط آور، تب بر، اشتهاآور
  طرز خالیّه: ۱قاشق غذاخوری + ۲ لیوان آب جوش + نبات
چای بهارنارنج (طبیعت گرم)
خواص: آروم بخش، تقویت کننده قلب و اعصاب، خوشحال کننده و باحال و نشاط آور
 طرز خالیّه: یه قاشق غذاخوری + ۲ لیوان آب جوش + نبات
چای گلپر (طبیعت گرم و خشک)
خواص: تقویت کننده قوی حافظه، ضد فراموشی، ضد صرع، کمک به درمان اسهال، تقویت کننده قوه جنسی کمک به هضم غذا، اشتهاآور، ضد جوش و دُمل
 طرز خالیّه: یه قاشق غذاخوری + ۲ لیوان آب جوش + نبات
چای آلبالو (دم کرده میوه آلبالو)
خواص: اشتهاآور، کمک به هضم غذا، پایین آورنده فشارخون
  طرز خالیّه: آلبالو رسیده بدون دم ۲۰۰ گرم + ۴ لیوان آب جوش + نبات

 

 چای دارچین و زنجبیل
خواص: این نوشیدنی واسه آرامش دردهای دوران پریود خانوما خیلی خوبه.
 طرز خالیّه: چوب دارچین خرد شده یه قاشق غذاخوری + زنجبیل به اندازه یه بندانگشت یا یه قاشق چایخوری پودرآن + ۳ لیوان آب جوش نیم ساعت روی حرارت ملایم دم بکشه، در زمان مصرف بهتره با کمی عسل شیرین شه.
 چای پونه کوهی و آویش
 خواص: این نوشیدنی واسه فصل پاییز و زمستون بسیار مناسب بوده و خاصیّت ضد عفونی کننده داره، واسه سرماخوردگی و دردهای پریود خانوما بسیار مناسبه.
 طرز خالیّه: یه قاشق غذاخوری آویش + یه قاشق غذاخوری پونه + ۳ لیوان آب جوش (بهتره در زمان مصرف با عسل شیرین شه)
چای میوه گل نسترن (طبیعت گرم)
  خواص: پایین آورنده فشار خون و قندخون، سرشار ویتامین ث، ضد سرماخوردگی، مقوی معده، ضد اسهال
 طرز خالیّه: میوه گل نسترن (۱۵ عدد) تو یه قوری (۲ لیوان آب جوش) به همراه مقداری نبات دم کرد میل شه.
 چای سبز
خواص: ضد سرطان، محرک سیستم ایمنی بدن، کاهش پرفشاری خون، ضد افسردگی، دلیل پایین اومدن خطر مریضی انسداد شریانا می شه، خطر لخته شدن خون و سکته ها رو کم می کنه.
 تذکّر: در اصل گیاه چای سبز و مشکی یکیه. اگه برگ تازه چای رو به سرعت خشک کنن چای سبز به دست میاد ولی وقتی که برگ چای مورد تخمیر قرار گیرد تغییراتی در رنگ و بـو، مزه و مواد و اثرات اون نسبت به چای سبز ایجاد می شه و چای سیـاه به دست میاد.

 

چای مشکی (چای معمولی)
 خواص: خواص چای مشکی یا همون چای معمولی کمتر از چای سبزه.
 مشکلات چای مشکی:
  ۱. افزایش ترشح اسید معده که باعث شدید شدن ناراحتیای معده می شه.
  ۲. چای مشکی مانع از جذب آهن شده و کم خونی به وجود اومده به وسیله فقرآهن رو شدید شدن می کنه.
  ۳. کافئین موجود در چای مشکی احتمال ایجاد مریضی سیستیت در پستون خانوما رو زیاد می کنه.
  ۴. از نظر طب اسلامی و سنتی چای مشکی باعث افزایش تولید خلط سودا در بدن می شه.
   تذکرات در مورد چگونگی دم کردن چایای گیاهی :
 ۱. واسه دم کردنیای گیاهی بهتره از قوریای چینی یا شیشه ای استفاده شه.
 ۲. قوری رو روی حرارت غیر مستقیم کتـری یـا سمـاور بذاریم.
 ۳. واسه دم کشیدن ۱۵ دقیقه کافیه ولی هر چی بیشتر دم بکشه بهتره.
 ۴. چای رو صاف کرده و بخورین.
 ۵. دم کشیده و صاف کرده این چایا تا چند روز قابل مصرفه.
پیشنهادا در مورد نوشیدن شکلای جور واجور چای
 ۱. زیاده روی در مصرف هیچکدام از چایا به درد بخور نیس ولی چیزی که شامل همه اونا می شه اینست که شکلای جور واجور چایا خاصیت ضد پیری دارن.
 ۲. بهتره از چـایایی استفاده شه که بدون مـواد افزونی مثل رنگ دهنده و طعم دهنده ها باشه.
۳. جهت کاهش مضرات چای بهتره با مصلح اون مصرف شه مصلح چای دارچین و یا هله.
۴. هیچوقت یادتون نره که مصرف یه نوع چای گیاهی دائم باعث بروز مشکلات زیادی می شه. از این رو پیشنهاد می شه در طول هفته چایای گیاهی مختلفی که واسه شما به درد بخور هستن رو بخورین تا دچار مشکلات به وجود اومده به وسیله مصرف زیاد اون نشید. بطور مثال: خوردن چای معمولی دائم باعث خشکی روده و معده، خشکی سر و سردشدن مغز، بیماریهای کبدی، استسقاء، گرفتگی عضلات و کمبود آهن می شه. خوردن قهوه دائم باعث اعتیاد به کافئین، نا آرومی، سردرد، بیماریای کبدی میشه. خوردن گل گاوزبان دائم باعث تپش قلب، کم شدن طرف چشم می شه.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *