آشنایی با ارده و خواص آن | سبزیجات

مجموعه: خواص مواد غذایی

آشنایی با ارده و خواص اون

کنجد یکی از قدیمی ترین دانه های روغنی است که به وسیله بشر شناخته شده و واسه خوراک و به عنوان دارو مصرف داشته. کاشت کنجد در بین النهرین در دره دجله و فرات به ۱۶۰۰ سال قبل از میلاد برمیگرده.

نام مصری کنجد Sesemt در لیست ۲۰ متر طول گیاهان دارویی Ebers papyrus مصر در ۱۵۵۰ سال قبل از میلاد ثبته.
حفاریای گذشته باستان شناسی در ترکیه نشون میده که بین سالهای ۹۰۰ تا ۷۰۰ قبل از میلاد در امپراتوری Urartu که الان Armeniaه بذر کنجد کاشته می شده و کنجد تولید می شده و از ان ورغن کنجد استخراج و واسه مصرف مردم عرضه می شده.
در داستان علی بابا و چهل دزد در کتاب هزار و یکشب اومده در موقعی که دزدان واسه باز کردن قفل عجیبی احتیاج به یه رمز خاص واسه باز شدن قفل داشتن نام ( کنجد باز کننده ) انتخاب دشه و با ذکر این رمز درب باز شده و این نشون می ده این رمز با نام کنجد در داستان انتخاب شده. چون فکر میکردن که تموم خوانندگان داستان بانام کنجد اشنایی دارن و هم اینکه چون کنجد به محض رسید ن از غلاف میوه که یهویی باز میشه به بیرون پرتاب می شه پس این نام رو واسه باز شدن یهویی درب انتخاب کردن.
الان تولید کنجد در تموم دنیا درحدود ۲ میلیون تن در ساله که قسمت کلی ان واسه روغن کنجد مصرف میشه . چین بزرگترین تولید کننده انه پس از ان به ترتیب هندوستان ، حبشه ، نیکاراگوئه ، سودان ، مکزیک و گواتمالا و آخرسر امریکای شمالیه.
در ایران هم مقدار محدودی کاشته می شه که دانه ان بیشتر از ۹۰ درصد واسه گرفتن روغن و جفت و جور ارده واسه ساختن حلوا ارده و مقدار محدودی هم به شکل دانه مصرف می شه. که زمستون مصرف میشه وبسیار به درد بخور و پر از انرژیه.
در اروپا و امریکای شمالی روغن کنجد بمقدار زیادی واسه تولید Margarine و بقیه روغنهای خوراکی با کیفیت بالا مصرف میشه . اشخاصی که معتقد به مصرف روغن با کلسترول خیلی کم هستن و رژیم کاهش کلسترول دارن و روغن کنجد مصرف می کنن و همین امر موجب شده که درخواست زیادی در دنیا واسه مصرف روغن کنجد باشه ، چون روغن کنجد یکی از منابع غنی چربیای اشباع نشده که از این نظر مورد توجه در رژیم غذاییه ، هستش.
در هندوستان معموله که از روغن کنجد ، به عنوان مقوی و ملین و مسهل در سطح بزرگی استفاده می شه.

در فرانسه از روغنن کنجد در ساختن عطرها ، صابونهای و لوازم ارایش استفاده می شه.
خاصیت اصلی شکلای جور واجور شیره و ارده، انرژی زا بودن اوناس و واسه فصل زمستون که بدن به انرژی بیشتری واسه گرم کردن خود احتیاج داره، بهترین غذا حساب می شن.
اما حواس تون باشه که هر دوی این مواد به غیر از انرژی زا بودن، درصد بالایی کالری هم دارن و اگه شما فرد کم تحرکی هستین که روزانه بیشتر از ۲۰دقیقه پیاده روی منظم ندارین یا ورزش نمی کنین، بدونین که با خوردن این دو ماده مغذی، حتما چاقی و مشکلات اون انتظارتون رو میکشه.
** ارده و شیره هر دو گرمی هستن و آب روی آتیش واسه خلاص شدن از رطوبت سردی خوردن.
** قند حلواارده و حلواشکری و شیره واسه افراد دیابتی مضره؛ هرچند شیره خرما به دلیل داشتن مواد قندی کم ضرر (گلوکز و ساکاروز)، واسه بیماران دیابتی ضرر کمتری داره ولی خوردن اونو به اونا پیشنهاد نمی کنیم.
تازگیا دو کارخانه به تولید حلواارده واسه بیماران دیابتی پرداخته ان که در اون از قند مصنوعی و بی ضرر استفاده شده.
** اون کلسترول رو کم می کنه.
** از کنجد در درمان مشکلات کبد و کلیه استفاده می شه و واسه درمان استخون درد و درد مفاصل هم خوبه.
** به دلیل جنب و جوش بالای کودکان، مصرف حلوا ارده در وعده صبحونه، علاوه بر رسوندن انرژی نیاز به اونا، باعث تقویت حافظه شون هم می شه.
** شیره انگور هم درست مانند خود انگور مقدار زیادی ویتامین «آ»، «ب»و «ث» داره و اینو هم به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین ضدنفخ هم هست.
** هم اینکه شیره انگور در بدن باعث دفع اوره و مقداری از اسیدهای غیرمفید بدن می شه و کارشناسان تغذیه اونو پاک کننده بقایای غذاها در روده و معده می دونن. البته شیره انگور محرک اعمال کبدی هم هست و به خون سازی هم کمک می کنه.
** شیره انگور و خرما، هر دو آرامش دهنده دردهای رماتیسم و امراض شریانی و وریدی هستن.
** در ترکیب غذایی خرما، فسفر و آهن هست که مصرف شیره خرما در وعده صبحونه باعث فعال شدن سلولای عصبی و اینو هم به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین مانع ایجاد کم خونی در افراد می شه.
** شیره و ارده هر دو طبیعت گرم دارن و مصرف اون واسه گرم مزاج ها موجب غلیظ شدن صفرایشان می شه و نتیجه اون، جوش زدن در صورت و بدن شونه که راه درمانش هم خوردن میوه های تازه با طبیعت سرده.
خواص ارده از نظر طب قدیم :
در کتب طب سنتی با نام رهشی اومده و ان یعنی کنجد پوست گرفته بریان که نرم ساییده شده باشه و به صورت مایع در اید و روغن ان رو نگرفته باشن . از نظر طبیعت براساس گفته حکمای طب سنتی گرم وتزه . و از مظر خواص فکر می کنن که واسه تقویت نیروی جنسی و تقویت بدن خوبه . اگه به طور غلیظ خورده شه دیر هضم و ثقیله و اشتها رو نابود می کنه واسه رفع این مشکلات اونو باید با عسل و سرکه مخلوط کرد و خورد .
* ارده نرم کننده سفتیا و ورما سفت داخلیه و دملا زرا هم نرم می کنه و مسکن درد انه ضماد و مالیدن ان هم همین خواص رو داره .
* در مناطق خاور دور از نظر خواص دانه کنجد متفق القول اید که مغذی و نرم کننده س . واسه نرم کردن سینه خوبه و ملین و مسهله .
* مدر قانون آوره .
دانه های مشکی کنجد از نظر خواص ترجیح داده می شه .
* این دانه ها به عنوان پاد زهر روش زوم شده و هم اینکه واسه درمون بی حسی ، بی حسی ، فلج ، یبوست و کاهش فشار خون بالا تجویز می شه .
* واسه رفع بیماریا رحم پیشنهاد می شه .
* مدر قانون اوره . دانه های مشکی کنجد از نظر خواص ترجیح داده می شه .
* هم اینکه برایرفع بیماریای رحم پیشنهاد می شو . روغن دانه های کنجد جانشین برتری واسه روغن زیتون است و به عنوان ظرف واسه جفت و جور پمادها ، ماده مفیدیه و واسه این کار باید سر رو با اون مالش داد .
* برگهای کنجد لعاب زاس و نرم کننده و محلله دم کرده ن واسه ردشد موی سر نافعه دم کرده گیاه کامل مدره.



.

منبع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *