آشنا شدن با دمنوش های فصل سرد سال | طب ایرانی

آشنا شدن با دمنوشای فصل سرد سال

طب سنتی

در طبیعت گیاهان بسیاری هست که با خواص عالی خود می تونن بدن رو از بیماریای جور واجور دور کنن و دمنوشای این گیاهان در روزای سرد سال، به بدن کمک بسیاری می کنن.

دمنوش نعنا

در روزای سرد سال هیچی به اندازه یه نوشیدنی گرم و دلچسب، مطلوب نیس. در این مقاله بعضی از این دمنوشا، معرفی شده.

دمنوش نعناع

چای نعناع سیستم تنفسی بدن رو در روزای سرد، بهتر کنه و جلوی کیپ شدن بینی رو میگیره.

اگه فردی دچار تب شده باشه، با نوشیدن این دمنوش، عرق کرده و بدنش خنک می شه. پس این دمنوش تب بری عالیه.

چای نعناع، معده و دردهای شکمی رو آروم و نفخ رو برطرف می کنه و در عین حال به هضم غذا کمک می کنه.

از اونجایی که چای نعناع ویژگیای ضدباکتریایی داره، می تونه جلوی بیماریای مربوط به روزای سرد مانند سرماخوردگی و سرفه کردن رو بگیره.

روش دم کردن چای نعناع

۳ تا ۴ فنجون آب رو به جوش بیارین. بعد چند برگ نعناع، خشک یا تازه، درون اون ریخته و گرما زیر اونو خاموش کنین و بذارین ۵ دقیقه بمونه. اون وقت با چای صاف کن، چایتون رو در فنجون بریزین. اگه مایل باشین می تونین کمی به اون عسل اضافه کنین.

چای اولانگ

یکی از دمنوشای عالی واسه فصول سرد ساله و علاوه بر اینکه بدنتون رو گرم می کنه فواید بسیار دیگری هم داره.

این چای شامل آنتی اکسیدان های قویه و می تونه بدن رو در برابر بیماریای جور واجور مراقبت کنه.

با مصرف این چای، سوخت و ساز بدنتون بسیار زیاد شده و وزنتون کنترل می شه.

چای اولانگ می تونه از فساد دندانا جلوگیری کنه و ساختار استخوانی بدن رو استواری بخشه و جلوی پوکی استخون رو بگیره.

از طرفی این چای با کنترل کردن قند خون، وضعیت بیماران گرفتار به دیابت رو هم بهتر کنه.

روش دم کردن چای اولانگ

پس از اینکه آب جوش اومد، ۱ تا ۲ قاشق چای خوری از چای اولانگ رو درون قوری ریخته و بذارین ۵ دقیقه بمونه و پس از اون از صافی رد کرده و بخورین.

دمنوش چای سبز

مصرف مرتب دمنوش چای سبز می تونه جلوی دچار شدن به بیماریای باکتریایی و ویروسی رو بگیره.

واقعا با افزایش توان سیستم ایمنی، مقاومت بدن در برابر بیماریا رو بالا می بره.

چای سبز می تونه لثه ها رو محکم کنه و از شل شدن و افتادن دندانا پیشگیری کنه.

چای سبز پر از آنتی اکسیدان بوده و با حذف رادیکالای آزاد، از دچار شدن به سرطان پیشگیری می کنه.

کسائی که به چربی خون گرفتار هستن، با مصرف این چای می تونن وضعیت خود رو بهبود بخشن. هم اینکه دمنوشی عالی واسه لاغر شدن است.

روش دم کردن چای سبز

واسه هر نفر ۱ قاشق مرباخوری چای سبز رو در قوری ریخته و به ازای هر یک قاشق، یه لیوان آب جوش به اون اضافه کنین و به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه صبر کنین. این چای احتیاجی به دم کردن روی حرارت نداره.

دمنوش زنجبیل

فقط کافیه یه لیوان دمنوش زنجبیل بخورین تا گرما بدنتون به سرعت بالا بره. واقعا زنجبیل، با افزایش سوخت و ساز، موجب بالا رفتن دمای داخلی بدن می شه.

از طرفی نوشیدن این دمنوش می تونه به سیستم گوارش و برطرف کردن نفخ کمک کنه. زنجبیل، گیاهی عالی در افزایش عرق و سم زدایی بدن است.

وقتی عرق از منافذ پوست خارج می شه، با خود میکروبا و سمای موجود در بدن رو هم خارج می کنه. اینو هم به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین این دمنوش، می تونه بهترین درمان واسه آنفلوانزا باشه.

روش دم کردن دمنوش زنجبیل

پوست زنجبیل رو تراش بدین و ورقه ورقه کرده و به محض اینکه آب جوش اومد، ورقه های زنجبیل رو به اون اضافه کنین.

پس از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دمنوش آماده س. اونو صاف کرده و استفاده کنین. اگه مایل بودین می تونین به اون عسل و لیموترش هم اضافه کنین.

دمنوش چای سفید

اگه طعم تند چایای دیگه رو دوست ندارین، می تونین از چای سفید استفاده کنین. این چای از برگای جوون و غنچهای باز نشده درست می شه.

از فواید این دمنوش میشه به افزایش انرژی و سوخت و ساز بدن اشاره کرد. این دمنوش خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدپیری داره. با حذف رادیکالای آزاد، جلوی آسیب به انداما و هم اینکه پوست بدن رو میگیره.

ویژگیای ضدباکتریایی بودن این گیاه، اونو به دمنوشی عالی در پیشگیری از شکلای جور واجور مریضی های به وجود اومده به وسیله باکتری می کنه.

چای سفید با تقویت سیستم ایمنی بدن از سرماخوردگی و عفونتا پیشگیری می کنه.

روش جفت و جور دمنوش چای سفید

چای سفید رو در لیوان مخصوص دمنوش و یا یه قوری شیشه ای و یا چینی دردار با دمای حدود ۸۰ درجه سانتی گراد دم کنین.

هم اینکه میشه از برگ نعنا، آویشن یا چوب دارچین واسه طعم دادن به این چای استفاده کرد.

واسه کسائی که دوست دارن این چای رو به صورت شیرین بنوشن، عسل می تونه شیرین کننده مناسبی باشه.

دمنوش رویبوس Rooibos

دمنوش رویبوس یکی از محبوب ترین دمنوشا در سرتاسر دنیاس.

این چای پر از شکلای جور واجور ویتامین ها، آنتی اکسیدانا و مواد معدنیه. چای خوش عطر رویبوس شما رو از استرس رها کرده و خواب خوبی براتون جفت و جور می کنه.

این دمنوش واسه افراد گرفتار به دیابت، ایده آله. هم اینکه به دلیل وجود اسید هیدروکسی و روی در این چای، واسه رفع جوشا و دیگه مشکلات پوستی مناسبه.

این دمنوش خیلی از آلرژیا مانند اگزما، تب یونجه و آلرژیای مربوط به برونشیت رو برطرف می کنه. هم اینکه خواص ضدالتهاب داره.

روش جفت و جور دمنوش رویبوس

یه قاشق غذاخوری از برگ این چای درون یه لیوان آب جوش ریخته و بذارین به مدت ۵ دقیقه بمونه.

واسه طعم دادن به این دمنوش می تونین از شیر یا عسل استفاده کنین. حتی بعضی از مردم این چای رو در شیر داغ و جوشیده، دم می کنن.

دمنوش چای دارچین و عسل

چای دارچین به کاهش وزن کمک بسیاری می کنه و محافظ بدن در برابر ویروس هاست.

این دمنوش اگه با عسل مصرف شه، واسه تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار عالیه.

در فصول سرد سال، نوشیدن ترکیب این چای و عسل در سالم و تندرست موندن مؤثره.

این چای کارکرد سیستم گوارشی بدن رو بهتر کنه و از دچار شدن به عفونتای ادراری مانع می شه.

اینو هم به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین با کم شدن سطح چربیای بد بدن، جلوی سکته های قلبی و مغزی رو میگیره.

چای دارچین و عسل به دلیل دارا بودن خواص ضدعفونت، می تونه جوشای پوستی رو برطرف کنه و ضدالتهابه.

هم اینکه سلامت استخون ها رو تضمین کرده و دردهای آرتروزی رو آرامش میده.

روش درست کردن دمنوش چای دارچین و عسل

چند عدد چوب دارچین رو تو یه قوری به همراه آب در دمای ۸۰ درجه به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دم کنین و بعد به مقدار دلخواه به اون عسل اضافه کنین. زندگی آنلاین

.

منبع : pezeshk.us

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *