آش خشکبار آشی خونساز و مفید برای زنان باردار | تغذیه سالم

آش خشکبار آشی خونساز و به درد بخور واسه زنان باردار

آش خشکبار آشی خونساز و به درد بخور واسه زنان باردار

سیمرغ

 آش خشکبار آش خوشمزه و مقویه که در این مطلب به خواص اون و روش درست کردن اون اشاره می شه

 خواص آش خشکبار

آش خشکبار یکی از غذاای سنتی استان همدانه که شامل شکلای جور واجور ویتامینای A ، C ، D ، E ، گروه ویتامینای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۱۲ ، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، منیزیم، کولین، فسفر، روی و اسید چرب امگا ۳ه.
واسه بررسی خواص آش خشکبار و اینکه مصرف این آش واسه چه آدمایی خوبه با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه کامل اونو می خونین.
این آش به دلیل داشتن ویتامین B۱۲ ، آهن، اسید فولیک، بقیه ویتامینا و املاح معدنی به تشکیل گلبولای قرمز و خونسازی بدن کمک زیادی می کنه؛ آش خشکبار پروتئین بالایی داره پس انرژی بدن رو زیاد می کنه و موجب عضله سازی در بدن می شه.
این آش به دلیل وجود ویتامینای A ، C ، E ، کولین و سلنیوم خاصیت آنتی اکسیدانی داره پس سیستم ایمنی بدن رو تقویت و بدن رو در برابر بیماریای جور واجور، شکلای جور واجور سرطانا و تومورای بدخیم مراقبت می کنه؛ آش خشکبار به دلیل داشتن کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین D نقش موثری در تقویت استخوانا، مفاصل و دندانا داره و از بروز پوکی استخون در افراد هم مانع می شه.
آش خشکبار به دلیل داشتن ویتامینای A ، C ، D ، E و گروه ویتامینای B تاثیر زیادی در جوون سازی، زیبایی و سرحالی پوست و مو داره؛ این آش چین و چروک رو رفع و به تقویت و رشد موا هم کمک زیادی می کنه.
آش خشکبار سیستم عصبی بدن رو تقویت می کنه؛ این آش به دلیل وجود اسید چرب امگا ۳ و بقیه املاح معدنی نقش موثری در تقویت سیستم قلبی و عروقی داره و از بروز سکته های قلبی و مغزی در افراد مانع می شه.
آش خشکبار شادی و نشاط رو در افراد ایجاد و استرس، اضطراب و افسردگی رو رفع می کنه؛ این آش به دلیل داشتن ویتامینا و املاح معدنی واسه زنان باردار خیلی خوبه.
آش خشکبار به دلیل وجود فیبر بالا تاثیر زیادی در کارکرد بهتر روده ها و رفع یبوست داره؛ این آش سوخت و ساز بدن رو هم زیاد می کنه.
آش خشکبار سموم بدن رو از راه روده ها دفع می کنه؛ این آش به تقویت بینایی و پیشگیری از دچار شدن به پوچی (از بین رفتن) لکه زرد هم کمک زیادی می کنه.

مواد لازم واسه جفت و جور آش خشکبار (چهار تا پنج نفر)

  • سبزی آش (جعفری، گشنیز، برگ چغندر یا اسفناج) یا تره کوهی       ۵۰۰ گرم
  • عدس                                                                            نصف پیمانه
  • نخود                                                                             یه پیمانه
  • گوشت گوسفندی با استخون                                         ۲۰۰ گرم
  • برنج                                                                             سه قاشق غذاخوری
  • پیاز                                                                              یه عدد
  • برگه زردآلو                                                                   نصف پیمانه
  • برگه هلو                                                                     نصف پیمانه
  • آلبالوی خشک شده                                                     نصف پیمانه
  • آلوی ترش خشک شده                                                نصف پیمانه
  • رشته آش                                                                   یه بسته کوچیک
  • نمک، فلفل مشکی و زردچوبه                                          به مقدار لازم
  • سرکه سیب                                                              ۲ تا سه قاشق غذاخوری
  • لوبیا                                                                          یه پیمانه
  • شیره انگور                                                                 به مقدار لازم
  • روغن زیتون                                                                 به مقدار لازم
  • پیاز، نعناع و سیر داغ                                                  به مقدار لازم واسه تزئین

روش درست کردن آش خشکبار

 اول حبوبات رو از شب قبل خیس کنین. خشکبار رو هم جداگونه خیس کنین.
گوشت، حبوبات و پیاز خُرد شده رو بپزید بعد نمک، فلفل مشکی و زردچوبه رو به اونا اضافه کنین؛ در ۲۰ دقیقه آخر پختن، خشکبار، سبزی آش یا تره کوهی، رشته آش و برنج رو به مواد اضافه کنین.
در آخر سرکه سیب رو با شیره انگور مخلوط و به بقیه مواد اضافه کنین. آش رو پس از آماده شدن داخل ظرفا بکشین و با مخلوط روغن زیتون، پیاز، نعناع و سیر داغ روی اونو تزئین کنین.

.

منبع : seemorgh.com

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *